№ |
Клас |
Тема |
Зміст |
1 |
1-й |
Їжа – джерело здоров'я. |
Значення харчування в житті людини, загальні правила харчування, поняття про харчові продукти. |
2 |
1-й |
Вітаміни – корисні для людини. |
Роль вітамінів у зміцненні здоров’я, вміст вітамінів у різних харчових продуктах. |
3 |
2-й |
Треба правильно харчуватись, щоб до лікаря не звертатись. |
Попередження небезпечних хвороб, пов’язаних з неправильним харчуванням |
4 |
2-й |
Національна їжа українців. |
Українські національні традиції харчування, зміцнення здоров’я за допомогою харчування. |
5 |
3-й |
Хліб – усьому голова. |
Роль хліба в житті людини, добова потреба в ньому, поради щодо споживання хліба. |
6 |
3-й |
Овочі – джерело вітамінів і мінеральних солей. |
Значення овочів для збереження й зміцнення здоров'я людини, правила споживання овочів. |
7 |
4-й |
Цікаво про некорисне. |
Про шкідливий вплив «снекової» продукції (чіпси, солоні горішки, сухарики) на організм людини. |
8 |
4-й |
Вода – джерело життя. |
Значення води, дотримання питного режиму, правила вживання. |
9 |
5-й |
«Доброго ранку, сніданок», чи Чому необхідно їсти зранку? |
Режим харчування, розподіл продуктів протягом доби. |
10 |
5-й |
Про користь зеленого чаю. |
Використання зеленого чаю для профілактики різних захворювань. |
11 |
6-й |
Пляшки з діабетом. |
Про шкідливий вплив на організм людини солодких газованих напоїв. |
12 |
6-й |
Що ми знаємо про сіль? |
Історія видобування солі, норми її споживання, хвороби, спричинені надлишковим споживанням солі. |